Ultimele stiri...

Casa Verde

panouri-solare-ieftine-solariss
Casa Verde Programul Casa Verde Casa Verde 2014. Programul Casa Verde sau subventiile pentru fotovoltaice?
Email

Casa Verde 2014. Programul Casa Verde sau subventiile pentru fotovoltaice?

Evaluare utilizator: / 70
Cel mai slabCel mai bun 
casa_verde_2014Casa Verde 2014. Programul Casa Verde sau subventiile pentru fotovoltaice?

Acest program Casa Verde aplicat de ministerul mediului in 2009 si in 2010 si lasat complet in ignoranta in anii 2011, 2012 si 2013 a dat ocazia multor chinezarii sa fie montate in Romania, chinezarii de panouri solare termice care deja s-au degradat in destul de mare masura iar multe dintre firmele aparute ca ciupercile experte in panouri solare au falimentat. Cu toate ca fost un program util importat din Vest dar prost aplicat in Romania, a reusit sa faca multi romani sa viseze ca se vor incalzi gratis in viitor.

Acum, in 2014, se vorbeste tot mai intens de subventii pentru instalatiile cu panouri fotovoltaice sau cu turbine eoliene rezidentiale de mici dimensiuni cu puterea instalata pana intr-un MW. Probabil, avand experienta programului Casa Verde cat si lipsa cuvantului unui guvern privitor la sustinerea marilor proiecte in parcuri fotovoltaice si turbine eoliene, se va gandi mult, se va actiona prost si "va prinde cine poate". Turbinele eoliene pentru casa cat si panourile solare fotovoltaice pot usura in timp considerabil povara facturii la energie in fiecare casa din Romania.
Ramane de vazut cat timp vor sta cu mainile in san producatorii traditionali de energie, aceasta schema de subventii aducandu-le practic importante pierderi.


 

Stiati că...

■ ne petrecem cca. 90% din timp în încăperi închise?
■ omul are nevoie zilnic de 20.000 litri de aer pentru respirație și cel puțin 30 m3/h de aer proaspăt pentru a se simți bine, confortabil?
■ într-o locuință cu 4 persoane se vaporizează 10 litri de apă/zi prin gătit, spălat, udat flori și respirație?
■ trebuie sa aerisiți locuința regulat pentru a elimina acești vapori și noxele cum ar fi formaldehidele, fumul de țigară și vaporii de la materialele de construcție, lucrurile din dotare, detergenți pentru curățenie, etc?

Stiati că...

■ printr-un geam întredeschis 2 cm în partea superioară se “aruncă” iarna 0,15 €/oră?
■ și că valoarea crește la 1,10 €/oră la o deschidere de 12 cm?
■ există soluții care vă oferă eficiență energetică și economii, asigurându-vă totodată un climat igienic și sănătos în încăperi?

 

Sursa: Revista de specialitate a Institutului pentru Climatul în Clădiri, Germania e.V. „Luft als Lebensmittel”