casa_verde_2014Casa Verde 2014. Programul Casa Verde sau subventiile pentru fotovoltaice?
Acest program Casa Verde aplicat de ministerul mediului in 2009 si in 2010 si lasat complet in ignoranta in anii 2011, 2012 si 2013 a dat ocazia multor chinezarii sa fie montate in Romania, chinezarii de panouri solare termice care deja s-au degradat in destul de mare masura iar multe dintre firmele aparute ca ciupercile experte in panouri solare au falimentat. Cu toate ca fost un program util importat din Vest dar prost aplicat in Romania, a reusit sa faca multi romani sa viseze ca se vor incalzi gratis in viitor.
Acum, in 2014, se vorbeste tot mai intens de subventii pentru instalatiile cu panouri fotovoltaice sau cu turbine eoliene rezidentiale de mici dimensiuni cu puterea instalata pana intr-un MW. Probabil, avand experienta programului Casa Verde cat si lipsa cuvantului unui guvern privitor la sustinerea marilor proiecte in parcuri fotovoltaice si turbine eoliene, se va gandi mult, se va actiona prost si „va prinde cine poate”. Turbinele eoliene pentru casa cat si panourile solare fotovoltaice pot usura in timp considerabil povara facturii la energie in fiecare casa din Romania.
Ramane de vazut cat timp vor sta cu mainile in san producatorii traditionali de energie, aceasta schema de subventii aducandu-le practic importante pierderi.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (26 votes cast)
Casa Verde 2014. Programul Casa Verde sau subventiile pentru fotovoltaice?, 4.8 out of 5 based on 26 ratings